Ponieważ dla firmy największym kapitałem są ludzie, pragniemy przedstawić Wam kilkoro osób z naszej zgranej załogi. Niech sami opowiedzą jak się pracuje w Ajinomoto Jawo i z jakich pasji czerpią energię i motywację do osiągania własnych życiowych celów.
Mariusz Hiszpański
Stanowisko: Specjalista ds. jakości
Pracuje od 1 października 2015 roku
Pracę w Ajinomoto Jawo najbardziej cenie za to, że zapewnia mi ciągły rozwój. Nauczyłem się tu również nie tracenia z oczu celu – pomimo przeszkód, które mogą się pojawiać na drodze do jego osiągnięcia.
Poza pracą uwielbiam przyrządzać kawę tzw. metodami alternatywnymi, czyli bez użycia ekspresu. A wszystko zaczęło się od tego, że 2 lata temu dostałem w prezencie od żony paczkę ekskluzywnej kawy. Postanowiłem wgryźć się w temat i wydobyć z niej jak najwięcej smaku i aromatu. Zacząłem dużo czytać o alternatywnych metodach parzenia kawy, uczestniczyłem w warsztatach szkoleniowych, a także byłem obserwatorem mistrzostw Polski Brewers Cup w Kamyku. Czym jest dziś dla mnie kawa? Jest to nieustająca podróż w której wciąż odkrywam jej nowe smaki. Kawa jest dla mnie także czasem relaksu i wyciszenia, który najchętniej spędzam z najbliższą rodziną.
Anna Wojciechowska
Stanowisko: Specjalistka ds. kontroli jakości
Pracuje od 11 czerwca 2018 roku
Praca na moim stanowisku wymaga ode mnie wysokich umiejętności komunikacyjnych przy rozwiązywaniu problemów jakie czasem się zdarzają na produkcji. Cieszę się, że w firmie panuje świetna atmosfera, a ludzie są otwarci i chętnie sobie pomagają. Sama taka jestem: otwarta i pomocna. Poza tym dobra organizacja pracy sprawia, że czuje się tu bezpiecznie i mam motywację do ciągłego rozwoju.
Moja pasja to gotowanie. Uwielbiam wypiekać ciasta i ciasteczka, specjalizuję się też w robieniu tortów. Moje hobby to moja codzienność, dlatego wstanie o poranku i przygotowanie sobie posiłku jest dla mnie dużą przyjemnością, a nie problemem. Najczęściej smakołyki, które przygotowuje mają szanse próbować moi najbliżsi.